Datum objave: 2014-06-01

ATE-TEVES

ATE je dio Continental AG grupacije.

ATE je brend proizveden od strane Continental AG grupacije. ATE opskrbljuje svetski aftermarket inovativnim servisnim sistemima i ima konkurentne kočione sisteme originalnog kvaliteta.

I originalni i zamjenski ATE kočioni dijelovi dizajnirani su tako da odgovaraju tehničkim karakteristikama svakog pojedinačnog vozila i u skladu su s najvišim standardima kvalitete, nametnutim od strane međunarodne automobilske industrije. Originalna ATE kvaliteta nudi maksimalnu sigurnost u bilo kojoj situaciji vožnje, jer garantuje optimalnu izvedbu kočenja. Zbog iznimne kvalitete kojom se odlikuje ATE kočioni program, ovaj brand je najčešće prvi izbor proizvođača automobila, zbog čega je dobio lidersku poziciju na svjetskom tržištu, osobito na području kontrole kočenja (hidraulika) i kočnica kotača.

Informacija kojom se dokazuje da se ATE izdiže od svoje konkurencije u pogledu razvoja proizvoda i ulaganja u kvalitetu je ta da ATE koristi 160 različitih mješavina materijala za proizvodnju disk pločica, dok konkurencija obično koristi 4-5 različitih mješavina.

Iz ATE kočionog programa izdvajamo inovativni proizvod – zaštitnim slojem presvučeni kočioni disk. Ovaj zaštitni sloj disku osigurava optimalne frikcione karakteristike i ujedno ga štiti od hrđe, koja nastaje uslijed vlage i drugih atmosferskih utjecaja kojima je disk izložen. Zaštitni sloj sadrži materijale koji su kompatibilni okolišu, a proizvodi ostaju nepromijenjeni i nakon instalacije.

Također, strogo kontroliran proizvodni proces osigurava da su odstupanja u debljini diskova minimalna. ATE presvučeni diskovi ne znače samo sigurnost i iznimnu snagu kočenja, nego imaju i dobar izgled i dugotrajnu otpornost na hrđu.

ATE je proizvođač sa dugom tradicijom u automobilizmu. Brend je osnovan 1906, a tokom svoje historije je doprinjeo razvoju mnogih inovativnih rješenja i patenata na polju kočionih sistema.

Potpuno novi tip disk kočnice predstavili su 1996. - ATE power diskovi imaju znatno duži radni vijek, usljed ujednačenog trošenja. ATE je u sklopu Conitnental grupacije od ‘98, a od tada je povećan rad na istraživanju i razvoju, i ATE nastavlja da unapređuje tehnologiju kočionih sistema.

ATE pločice iskustva

ATE kočione pločice su fabrički postavljene u mnogim automobilima, budući da je ATE jedan od najvećih OEM proizvođača. Ate kočione pločice su opremljene rješenjima koja svode buku tokom kočenja na minimum.

Kada je u pitanju cijena, ATE kočione pločice pružaju fantastičan odnos cijene i kvaliteta.

ATE Web stranica