Datum objave: 2014-08-25

INA

Njemačku kompaniju INA osnovala su 1946. braća Schaeffler. INA je od 2003. godine dio korporacije Schaeffler Group. Globalni je proizvođač automobilskih i industrijskih proizvoda. Vrhunski kvalitet, izvanredna tehnologija i vrlo inovativan duh temelj su za kontinuirani uspjeh ove kompanije.

Omogućujući visoko tačne komponente i sisteme u primjeni motora, prijenosa i šasije, kao i rješenja kotrljanja i kliznih ležajeva za veliki broj industrijskih primjena, Schaeffler grupa već uvelike oblikuje „mobilnost za sutra“. Tehnološka kompanija ostvarila je oko 13,3 milijarde eura prodaje u 2016. godini. Sa 87.900 zaposlenika, Schaeffler je jedno od najvećih porodičnih preduzeća na svijetu. Sa svojim proizvodnim pogonima, istraživačkim i razvojnim pogonima i prodajnim kompanijama prisutni su na otprilike cca. 170 lokacija u 50 zemalja svijeta.

Brend INA već decenijama stoji iza kreativnih rješenja, opsežnih inženjerskih i proizvodnih vještina te snažnog fokusiranja na kupca. Razmišljanje izvan granica, usvajanje novih puteva za razvoj ideja izvan prepreka, danas im je jednako važno kao i prilikom osnivanja INA-e. Dr. Georg Schaeffler, koji je s bratom Wilhelmom 1946. osnovao kompaniju, dokazao je što znači misliti izvan okvira 1949. godine.

Svojim razvojem sklopa igala i valjka u kavezu, što je bila pionirska inovacija, iglasti valjkasti ležaj napravio je industrijski proboj. Inventivni duh Georgea Schaefflera i njegova želja za uspjehom postali su stalan dio korporativne kulture u više od 35 ustanova širom svijeta.

Brend INA poznata je širom svijeta kao kompanija koja razvija i proizvodi kotrljajuće ležajeve, klizne ležajeve, linearne vodilice za mašinstvo i dijelove motora za automobilsku industriju. INA usko sarađuje sa svojim kupcima kao inženjerski partner počevši od početnih faza razvoja. Tako svakodnevno razvijaju prilagođena rješenja, što znači da se godišnje pokrene 1000 novih proizvoda. Schaeffler grupa je uložila velika ulaganja u istraživanje i razvoj, odnedavno u nove centre u Njemačkoj, Aziji i Sjevernoj Americi.

Proizvodi marke INA koriste se u automobilskom odjelu Schaeffler grupe za primjenu u motorima, mjenjačima i šasijama te u automobilskom sektoru. INA ima nenadmašnu stručnost u preciznom dizajnu proizvoda. Ovo znanje omogućava učinkovita i prilagođena rješenja po izvrsnoj cijeni u smislu performansi.