Datum objave: 2014-08-26

LUK

LuK predstavlja dio svjetske grupacije pod imenom Schaeffler Group, jedne od vodećih na tržištu rezervnih dijelova za automobile.

LuK je naziv njemačkog branda koji se bavi proizvodnjom najrazličitijih dijelova za vozila, primjerice kvačila, prigušivača, mjenjača brzine i slično.

Osim dijelovima za automobile, bave se i proizvodnjom dijelova za poljoprivredne strojeve, prije svega traktore. LuK Germany zapravo je brand kompanije Schaefller zajedno s još dva branda – INA i FAG.

Kompanija ima preko 80,000 zaposlenih diljem svijeta, a u 2013. godini imali su zaradu od oko 11,2 milijarde eura te sve ovo čini LUK najvećom kompanijom u obiteljskom vlasništvu u Njemačkoj, ali i na cijelom europskom tlu.

Svoja postrojenja i poslovnice ima na oko 170 lokacija u 49 svjetskih država. Osim proizvodnjom dijelova za vozila bave se i razvojem te istraživanjem, ali i intenzivnim testiranjem.

Cijela priča započela je kao LuK davne 1965. godine kada su Georg i Wilhelm Schaeffler započeli s proizvodnjom kvačila ekskluzivno za vozila VW Buba. Danas svako treće kvačilo na automobilima dolazi iz jednog od postrojenja ova kompanije, što je i više nego impresivno. Kompani ima sjedište u njemačkom gradu Buhlu. Budući da je kompanija uvijek ulagala u nove tehnologije i proizvode, tokom decenija postojanja često je bila pionirom u određenim proizvodima i inovacijama, prije svega na području kvačila.

Nagli razvoj automobilske tehnologije u posljednjih nekoliko decenija donosi stalno snažnije motore - ali istodobno raste i potreba za sve većim komforom vožnje samog vozača.

LuK je uistinu postalo ime za kvačila, te ostalih pripadajućih dijelova. Svaki treći automobil na svijetu koji siđe s proizvodne trake ima ugrađeno LuK kvačilo.

LuK intenzivno, u svojim centrima izvrsnosti, radi na rješenjima za budućnost, primjerice na mjenjaču sa dvije spojke i komponentama za kontinuirano promjenjivi mjenjač – za veću sigurnost, udobnost i manje emisije.

Servisna rješenja kompanije LUK za module spojki 

Napomene za postupak ugradnje zamajca 

Specijalni alati za dvostruke spojke suhog tipa


WEB STRANICA