Datum objave: 2020-08-12

1. rođendan poslovnice Bihać

U 8. mjesecu 2020. godine naša poslovnica u Bihaću slavi 1. godinu poslovanja.

inter cars bihac auto autodijelovi.jpg
Poslovnica je na adresi Hamze Hume bb, u poslovnoj zoni Kombiteks. Posjeduje maloprodajni salon, skladište na 2 sprata, učionicu za obuke i kancelarijski prostor. Pozicija poslovnice omogućava nesmetanu logističku komunikaciju sa saradnicima u ovoj regiji, te opslužuje teritorij Unsko-sanskog Kantona - Bihać, Cazin, Kladuša, Bužim, Bosanska Krupa, Bosanski Perovac, Ključ, Sanski Most. Mjesečni rast poslovnice je nešto više od 6%.

Od prvog dana rada Inter Cars PJ Bihać ima uzlaznu putanju poslovanja ali i same organizacije unutar poslovnice. Sa početnih 8 radnika i 4 vozila, tim u Bihaću rastao je na 12 uposlenih i 9 vozila u godinu dana poslovanja. Lager je optimiziran i prilagođen potrebama ove regije te se uposleni trude odgovoriti na sve zahtjeve tržišta. Vrijednost samog lagera ne nešto više od 1 miliona KM gdje ubrajamo svjetski poznate brendove prve ugradnje, zamjenske dijelove ali i budžet brendove. U ponudi poslovnice su auto dijelovi, gume, akumulatori, ulja i ostala oprema za putnička i teretna vozila te motocikle. Tu su također i alati i oprema za autoservise, servisne radionice. Ponuda poslovnice se sastoji od više od 20.000 različitih rezervnih dijelova različitih dobavljača kojih u grupaciji ima oko 700.

Prethodna godina je bila vrlo turbulentna, što zbog početaka i borbe na prezasićenom tržištu, ali i zbog toga da se u posljednjih 5 mjeseci borimo sa generalnim ekonomskim padom uzrokovanim pandemijom COVID-19. Međutim, poslovnica u Bihaću ali I ostale Inter Cars poslovnice se mogu pohvaliti stabilnim poslovanjem, što je rezultat posvećenog rada uposlenih.

Cilj Inter Carsa za narednu godinu je dalja investicija i širenja obima posla u krajinskoj regiji, čime ćemo povećati povjerenje naših partnera. Isto tako, sa proširenjem poslovanja, planira se i rast broja uposlenih. Inter Cars Bihać svojim zalaganjem nastoji izgraditi imidž i prepoznatljivost u branši rezervnih dijelova za PKW i LKW segment.

Inter Cars d.o.o. Sarajevo je podružnica jednog od najvećih europskih distributera rezervnih dijelova, guma, akumulatora i ostale opreme za putnička i teretna vozila te motocikle. Poslovanje matične kompanije Inter Cars S.A. započinje 1990. godine u Poljskoj. Inter Cars je u Bosni i Hercegovini krenuo sa radom 2017. godine sa poslovnicom u Živinicama, a 3 godine kasnije poslujemo u 6 poslovnica na različitim lokacijama - Doboj Jug, Živinice, Bihać, Bijeljina, Brčko i Sarajevo.