Datum objave: 2020-08-11

Inter Cars BiH je pouzdan partner

Kao vjerodostojna rejting pozicija poslovanja kompanije uzima se njena bonitetna ocjena koja omogućava brže I jednostavnije donošenje poslovnih odluka. Inter Cars kao poslovni subjekat ispunjava sve kriterije za 2020. godinu i spada u sam vrh bonitetnih izvrsnosti.

Inter Cars bonitet BiH partner autodijelovi.jpg

Bonitetna ocjena pomaže pri izboru partnera, te omogućava brže i jednostavnije donošenje poslovnih odluka. Također predstavlja I podšku u postupku finansijske analize svake kompanije. Certifikat bonitetne izvrsnosti predstavlja garanciju pouzdanosti I uspješnosti u poslovnom svijetu, a dodjeljuje se kompanijama koje imaju najviše bonitetne ocjene. Bonitetna ocjena se određuje na osnovu pokazatelja uspješnosti i likvidnsti iz godišnjeg izvještaja te u obzir uzima i poreska i druga dugovanja, vremenski period koji je subjekat proveo u blokadi, broj i ishod sudskih postupaka te odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru.

Inter Cars d.o.o. Sarajevo je mlada firma koja je na tržištu BiH nešto manje od 4 godine. Na osnovu parametara iznad, čiju procjenu vrši Company Wall , firma dobija certifikat bonitetne izvrsnosti za 2020 godinu. Sa bonitetnom ocjenom A+, Inter Cars ne pokazuje nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti, te ima visoku sposobnost izvršenja finansijskih obaveza.