Datum objave: 2020-12-11

Inter Cars i Castrol nastavljaju saradnju u Evropi!

Inter Cars grupacija nastavlja stratešku saradnju sa Castrol brendom. Početkom decembra, predstavnici obje kompanije su potpisali dokument, kojim se osnažuje saradnja između dvije kompanije.

castrol i ICSA.jpg

Inter Cars, najveći distributer rezervnih dijelova za putnička i komercijalna vozila u Centralnoj i Istočnoj Evropi nastavlja saradnju sa Castrol brendom, svjetskim liderom u proizvodnji maziva.

„Castrol ulja su vrlo važan dio našeg asrortimana. Misija Inter Carsa jeste osigurati naše kupce najboljim kvalitetom i vrhunskom klasom proizvoda i to u bilo kojem dijelu Evrope. Saradnja sa Castrom brendom daje nam mogućnost da realizujemo taj zadatak. Ova relacija je zasnovana na dugotrajnoj saradnji, povjerenju i ono što je najvažnije, na jako dobrim odnosima i uzajamnom poštovanju. Uvjeren sam da ćemo zajedno ostvariti zacrtane ciljeve , koji će imati pozitivne rezultate i za naše kupce“, rekao je Maciej Oleksowicz, predsjednik Upravnog odbora Inter Cars Sa.

„Castrol je uvijek bio, kao i sada naš dugotrajni biznis partner. Zajedno smo realizovali veliki broj projekata na nacionalnom nivou. Potpisivanje novog ugovora dokazuje da naše aktivnosti donose različite benefite za naše kupce, što doprinosi i povećanju njihovog zadovoljstva. Duboko vjerujem da će saradnja u godinama koje dolaze donijeti još više prednosti za garaže te da ćemo i mi zajedno rasti sa njima“, dodao je Wojciech Twaróg, član Uprave Inter Cars SA.

Prema jačini potpisanog ugovora, saradnja dvije strane bi se trebala nastaviti i u državama Centralne i Istočne Evrope , gdje Inter Cars grupacija posluje. Castrol, kao strateški dobavljač, će imati koristi od distribucije svih svojih proizvoda i Inter Cars distributivnom sistemu, koji snadbijeba preko 500 branši koje se nalaze u 17 različitih zemalja.

Inter Cars je naš vodeći logistički parner u velikom broju evropskih zemalja. Naša dugotrajna saradnja ne uključuje samo distribuciju maziva. Castrol  uzima i aktivnu ulogu u različitim inciijativama implementiram od strane Inter Carsa. Shodno tome, realiziramo veliki broj komunikacijskih i promotivnih aktivnosti te zajedno razvijamo određene projekte. Već dvije godine u Poljskoj gradimo lanac servisnih garaža pod zajedničkim imenom Q Service Castrol“, kazao je Leszek radzikowski, direktor prodaje Castrol brenda u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

„Trenutno, Castrolov najveći fokus je dostavljanje proizvoda vrhunske kvalitete kao i usluga garažama i vozačima automobila. Da bi bili uspješni, moramo imati partnere koji razumiju potrebe kupaca i odgovaraju brzo, prilagođavajući svoj asortiman proizvoda promjenama na tržištu. Inter Cars se perfektno ukapa u ovu strategiju i zahvaljujući njima možemo razvijati zajedničke projekte vrlo uspješno širom evropskog tržišta“, ističe Anna Wilczewska, marketing menadžerica za Evropu.

Castrol je svjetski lider kada su u pitanju maziva. Strast za maksimalnim perfromansom kao i filozofija koja teži saradnji, omogućila je Castrolu da razvije širok dijapazon ulja i maziva koji igraju važnu ulogu gotovo preko 120 godina u više tehnoloških dostignuća na zemlji, u zraku, na moru i u svemiru.

Castrol je dio BP grupe i nudi rješenja za kupce iz motorizacije, proizvodne, pomorske i energetske industrije u preko 120 zemalja. Njihovi proizvodi prepoznati su širom svijeta zahvaljujući inovacijama i visokim performansama. Više informacija o Castrolu možete naći na www.castrol.pl.