Datum objave: 2020-11-30

Inter Cars i ExxonMobil proširuju saradnju

Inter Cars ide korak dalje kada je u pitanju jačanje pozicije u Evropi. Potpisan je novi ugovor sa ExxonMobil kompanijom, što će imati utjecaj na povećanje saradnje između obje strane na evropskom tržištu.

exxonmobil.jpg
Maciej.jpg
tommaso vito.jpg

Inter Cars SA i ExxonMobil Petroleum i Chemical BV su napravili dogovor o razvoju i međusobnoj saradnji u Evropi. Obje kompanije su potpisale ugovor kojim se određuje razvoj prodaje proizvoda Mobil u zemljama gdje posluje Inter Cars, a koje su izvan Poljske.

„Mi shodno s tim jačamo našu poziciju izvan Poljske, pokušavajući našim kupcima osigurati proizvode kakve očekuju od nas. To uključuje, pored ostalih stvari, ExxonMobil maziva. Zahvaljujući novom ugovoru, dostupnost proizvoda će sada biti i veća. Siguran sam da će to imati pozitivan uticaj na zadovoljstvo naših kupaca“, rekao je predsjednik Upravnog odbora Inter Cars SA, Maciej Oleksowicz.

„Preko 25 godina ExxonMobil posluje uspješno sa poljskim dijelom Inter Cars grupacije. Prvi ugovor između dvije kompanije potpisan je 1994. godine. Sve ovo vrijeme mi smo konstantno podržavali Inter Cars u razvoju prodaje Mobil proizvoda koji su namijenjeni kupcima iz Poljske, koristeći prednosti koje ima snaga brenda Mobil. Zahvaljujući internacionalnom ugovoru, ExxonMobil i naši ovlašteni distributeri će biti u mogućnosti zajedno istražiti nove mogućnosti i shvatiti potencijal mogućeg rasta na tržištima izvan Poljske. Sretni smo da imamo mogućnost intenziviranja saradnje sa našim dugogodišnjim partnerima - Inter Cars grupacijom i da možemo još više poboljšati prisutnost Mobil brenda u hiljadama automobilskih garaža širom Evrope“, rekao je Tommaso Vito, klaster menadžer za evropsko tržište iz ExxonMobil kompanije.