Datum objave: 2020-02-18

Inter Cars u 2019. godini

Inter Cars BiH u Januaru 2020. godine obilježava 3 godine poslovanja! Naravno, nije sve išlo po planu, ali mi se sjećamo samo dobrih trenutaka provedenih u društvu naših prijatelja i saradnika.

Team building.JPEG
INTER CARS BIJELJINA.jpg
branch Bijeljina.jpg
Bjelasnica.jpg
Show Car.jpg
ZF trip to Bremen.jpg
ORLEN TRENING.jpg
IC Doboj.jpg
1170x (1).jpg
ZF navak.JPEG
SHELL TRENING.jpg
2019. godinu započinjemo druženjem na Bjelašnici. Inter Cars je u saradnji sa brendom Valeo za svoje kupce organizovao specijalnu prodajnu akciju gdje je glavna nagrada bila produženi vikend na Bjelašnici. Olimpijska planina je ugostila naše kupce u petak 11.01.2019. godine i ispratila ih u nedjelju 13.01.2019. godine, a gosti su boravili u prelijepom ambijentu hotela Bjelašnica.

U Januaru otvaramo poslovnicu u Bijeljini. Otvorenje naše 3. poslovnice na tržištu Bosne i Hercegovine ispratilo je oko 200 gostiju, saradnika i prijatelja, koji su na ovaj način podržali početak našeg poslovanja u ovom gradu. Naše goste smo obradovali nagradnim izvlačenjem gdje je voditelj poslovnice izvukao 15 vrijednih nagrada. Inter Cars poslovnica u Bijeljini je izgrađena po najvišim standardima grupacije, a sama pozicija omogućava jako dobro snabdijevanje kupaca ove regije.

Već u Februaru organiziramo posjetu kompanije Elring u sve 3 IC poslovnice. Ekipa iz Elringa je na predavanju govorila o tehnologiji zaptivača, zaptivačima glave motora u slučaju popravke motora te o oštećenjima motora koje se mogu desiti zbog pogrešnog rukovanja sa samim zaptivačima. Mart je bio rezervisan za 3. Show Car događaj koji svi uvijek sa nestrpljenjem čekamo. U 2019. godini održan je na 2 lokacije, Inter Cars poslovnice u Bijeljini i Brčkom. Show Car je jedinstveni događaj kojem je cilj okupiti naše saradnike te kvalitetno provesti vrijeme u njihovom društvu. Show Truck (kamion) se pred vašim očima transformira u prostranu učionicu gdje organizujemo različite treninge. Interaktivna predavanja su priredili stručnjaci iz različitih domena autoindustrije, a naši saradnici mogli su besplatno učestvovati u treninzima brendova Denso, Febi Bilstein, MANN+HUMMEL, Meyle i TRW.

Ljeto u Inter Carsu obilježila je i posjeta ZF fabrikama u okolini njemačkog grada Bremena. Na putovanje smo ovaj put poslali najbolje kupce brendova ZF Aftermarket asortimana u koje spadaju brendovi Sachs, Lemförder i TRW. Ostatak 6. mjeseca provodimo u društvu naših partnera. Inter Cars je u saradnji sa predstavnicima kompanije Orlen Oil organizovao dane edukativnog druženja za svoje saradnike. Druženje se održalo od 11.6. do 13.6.2019. godine na 3 lokacije, tačnije u učionicama poslovnica Živinice, Brčko i Bijeljina gdje smo imali ukupno 54 učesnika. Početak mjeseca jula obilježen je treningom našeg partnera, kompanije NRF koja je od 1927. godine jedan od vodećih proizvođač rashladnih uređaja za automobilsko tržište, industrijski, željeznički i pomorski sektor.

U julu otvaramo i našu 4. Poslovnicu – Inter Cars PJ Doboj Jug, u Matuzićima. Event otvorenja 4. poslovnice na tržištu Bosne i Hercegovine ispratilo je više od 150 gostiju, saradnika i prijatelja. Svi posjetitelji su imali priliku obići poslovnicu i uvjeriti se u raznoliku ponudu koju donosimo na tržište. Program je započeo u 14h uz roštilj i dobru muziku, a nagradno izvlačenje podržano od strane naših partnera, kompanija MANN+HUMMEL, febi i ZF, obradovalo je 15 saradnika koji su izvučeni kao sretni dobitnici.

Već u 8. mjesecu otvaramo poslovnicu u Bihaću – Inter Cars PJ Bihać. Nakon višemjesečnih priprema za otvorenje poslovnice uspjeli smo okupiti ekipu i sve zajedno proslaviti. Otvorenje 5. poslovnice na tržištu Bosne i Hercegovine ispratilo je oko 200 gostiju, saradnika i prijatelja. Druženje je trajalo dugo u noć, a one najsretnije smo obradovali vrijednim poklonima. The Power of ZF 2019 održao se 20.9.2019. godine u Navak Centru, u Blizini Beograda. Na ovom putovanju učestvovali su naši najbolji saradnici ZF Aftermarket asortimana. Za naše saradnike ZF je pripremio program treninga podijeljen u četiri sesije za obuku, uključujući teorijske i praktične radionice.

Kraj godine obilježila su 2 treninga za naše uposlene – Mobil I Shell edukacije. U Inter Carsu se konstantno radi na unapređivanju znanja naših uposlenika. Pa tako je 4.12.2019. godine održan trening firme Plattner gdje se govorilo Mobil uljima i mazivima, a predavanju su prisustvovale kolege iz poslovnica Živinice, Bijeljina i Brčko. Predstavnici kompanije Orbico d.o.o. Sarajevo održali su tematske edukacije na temu primjene Shell maziva za Inter Cars uposlenike iz svih 5 poslovnica.

Pored treninga i druženja, u toku godine organizovano je više od 20 prodajnih akcija gdje su kupci mogli osvojiti različite nagrade – od majica, tregerica, radnih odijela, strugalica, alata, pa sve do putovanja. U 2020. godini očekujemo još veća postignuća i još bolju poslovnu saradnju sa našim kupcima.