Datum objave: 2019-11-06

Novo u IC ponudi – Varta akumulatori

Ključni element pouzdanog pokretanja, signalizacije i rada cijelog vozila je akumulator koji predstavlja izvor električne energije u vozilu. Zbog toga trebate biti pažljivi pri odabiru istog. Varta akumulatori uživaju veliko povjerenje širom svijeta, a u Inter Cars ponudi možete pronaći Silver Dynamic i Blue Dynamic linije za klasične performanse i start - stop sisteme.

VARTA inter cars.jpg

Bilo da vozite vaše prvo vozilo, da ste vlasnik vozila sa start - stop funkcijom ili da vozite vrhunski opremljeno vozilo sa visokim potrebama za energijom Varta nudi snagu koja vam treba. Varta akumulatore možete naći u milijunima automobila koji ih tvornički ugrađuju što govori o povjerenju koje im se ukazuje. Sama istorija brenda ide 125 godina unazad, a svoj razvoj duguju inžinjerima koji ulažu u stručnost i preciznost.

Varta akumulatori pružaju duži životni vijek, manje korozije i niži trošak eksploatacije. Ovi akumulatori su pokretačka snaga iza inovacija koje štede gorivo kao što su start - stop motori. Inter Cars u svojoj ponudi ima Silver Dynamic i Blue Dynamic linije za putničke automobile čije su karakteristike navedene ispod.

Blue Dynamic

Akumulatori VARTA® Blue Dynamic smišljeni su za vozila sa prosječnim potrebama za snagom – a to znači: standardna oprema bez start - stop tehnologije. Ovi akumulatori nude dodatnu pokretačku snagu i konstantno pružaju visoke performanse na duže staze. Kupovinom dobijate najbolji kvalitet zahvaljujući primjeni vrhunskih europskih standarda:

 • Za sve automobile sa standardnom opremom
 • Do 25 % veću snagu pokretanja nego Black linija
 • Može se reciklirati, a proizvedeno je tehnologijom koja štedi energiju

Blue Dynamic EFB

Ulazni start-stop sistemi obično su opremljeni EFB akumulatorom. VARTA® Blue Dynamic EFB je savršen za vozila sa energetskim zahtjevima koji su veći od uobičajenih. Karakteristike:

 • Vijek trajanja koji je i do 2 puta duži nego kod standardnih VARTA akumulatora
 • Namijenjeno vozilima sa energetskim zahtjevima koji su viši od uobičajenih
 • Može se reciklirati, a proizveden je tehnologijom koja štedi energiju

Silver Dynamic

Vaš automobil ima dosta opreme? VARTA® Silver Dynamic akumulatori su savršen izbor za Vaše vozilo koje nema funkciju start - stop, ali ima najviše energetske potrebe. Silver Dynamic karakteriše:

 • Savršen akumulator za vozila bez funkcije start-stop
 • Do 15 % veća snaga pokretanja nego Blue
 • Može se reciklirati, a proizveden je tehnologijom koja štedi energiju

Silver Dynamic AGM

VARTA® Silver Dynamic AGM označava nedostižne performanse sa 3 puta dužim vijekom trajanja u odnosu na konvencionalne akumulatore, VARTA® Silver Dynamic AGM akumulator savršen je izbor za vozila s najvišom energetskom potrošnjom. Razlog tome mogu biti veća opterećenja pri upotrebi, hladne zime, vruća ljeta ili mnoštvo opreme. Karakteristike:

 • 3 puta duži radni vijek u odnosu na konvencionalne VARTA® akumulatore
 • Najjača moguća struja pri pokretanju motora što omogućava pokretanje motora i u ekstremnim klimatskim uvjetima
 • Može se reciklirati, a proizveden je tehnologijom koja štedi energiju

Inter Cars Bosna i Hercegovina nudi široku ponudu akumulatora za sve vrste vozila po izuzetno konkurentnim uslovima. Za detalje oko asortimana i cijena, te uslova saradnje, obratite se našim prodajnim predstavnicima ili najbližoj Inter Cars poslovnici.

Informacije o svim artiklima iz IC ponude možete dobiti kontaktom poslovnica na brojeve:
- PJ Živinice - 035 281 642 ili 035 314 600
- PJ Brčko - 049 411 191 ili 049 411 192
- PJ Bijeljina - 055 424 222 ili 055 424 221
- PJ Doboj - 032 205 443 ili 032 205 442
- PJ Bihać - 037 311 498 ili 037 311 499

Upite možete slati i na mail info.ba@intercars.eu