Datum objave: 2021-04-11

Pandemija koronavirusa nije spriječila uspjeh Inter Cars poslovnice Sarajevo

Inter Cars PJ Sarajevo proslavila je svoj prvi rođendan u martu

1. RODJENDAN IC SARAJEVO.jpg

Inter Cars poslovnica Sarajevo svoju priču je započela prije nešto više od godinu dana.

U trenucima kada se pandemija koronavirusa počela širiti svijetom poslovnica se našla pred velikim izazovom. Mnogi poslovni subjekti su uveliko počeli razmišljati o zatvaranju svojih objekata i bili su spremni na velike gubitke, ali Inter Cars poslovnica u Sarajevu zajedno sa svojim uposlenicima je herojski podnijela teret krize i započela poslovanje.

Veliki zdravstveni i poslovni izazovi kao i različite prepreke zbog pandemije nisu spriječile zaposlenike da svojom požrtvovanošću doprinesu razvoju Inter Cars poslovnice u Sarajevu u vremenu kada su mnoge firme morale biti zatvorene, a poslovnica IC Sarajevo tek otvorena.

Uprkos svemu, poslovnica je u aprilu udvostručila promet u odnosu na mart mjesec, a plan za juni je bio dupliran. Trend rasta se nastavlja i tokom cijele godine. Od samog početka poslovanja, gotovo svi kupci poslovnice su bile kompanije. Godinu kasnije, većina kupaca su servisne radionice, a taj broj i dalje raste. Najveći uspjeh je timski rad kojem se pridaje najveća pažnja i zbog kojeg se ostvaruju odlični rezultati.

Inter Cars poslovnica Sarajevo je počela raditi sa 17 zaposlenika, a sada ih ima 20 koji zajedničkim snagama ostvaruju poslovne ciljeve i predstavljaju kompaniju u najboljem svijetlu.

Poslovnica je veličine 1650 m2. U njen sastav ulazi kancelarijski prostor, skladište, prodajni salon, te učionica za obuku radnika i saradnika. Skladište je veličine 650 m2 po etaži, a čine ga 2 etaže što je ukupno 1300 m2 skladišnog prostora ispunjenog artiklima od preko 390 različitih dobavljača. Ponuda poslovnice u Sarajevu uključuje više od 1.2 miliona vrijednosti različitih rezervnih dijelova za putničke automobile i kamione, kao i rezervnih dijelova i pribora za prikolice, autobuse i poljoprivredne mašine. Na lageru je trenutno 60.864 artikala ukupno, među kojima je više od 21.000 različitih artikala. Bez obzira da li je automobil europske ili azijske marke, kupci na raspolaganju imaju čitav niz dijelova i veliki broj alata i opreme za radionice.

Cilj za 2021. godinu je veoma ambiciozan, ali nema sumnje da će on biti ostvaren obzirom na požrtvovanost i pozitivnost zaposlenika koji udruženim snagama stvaraju fantastične rezultate i svakim danom osvajaju novi prostor na tržištu automobilske industrije u Bosni i Hercegovini.

Inter Cars PJ Sarajevo, sretan 1. rođendan!