Datum objave: 2020-07-06

SMK kacige u ponudi Inter Cars

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača zaštitnih kaciga za motocikle stiže sa svojoj SMK kolekcijom. Kolekcija teži inovativnim i tehnološki naprednim proizvodima koji su prije svega sigurni ali i estetski atraktivni.

SMK motocikli oprema inter cars.jpg
SMK concept je dizajniran u Evropi, a proizveden od strane kompanije Studds koja godišnje proizvede gotovo 5 miliona kaciga za sva svjetska tržišta. Studds ima dvije fabrike koje završavaju cijeli process izrade kacige, od oblikovaja i izrade svih komponenti, do farbanja i sastavljanja istih. Ne smijemo zaboraviti ni laboratorije u kojima se sve kacige testiraju prije plasiranja na tržište. SMK sloga je Style & Safety (Stil I sigurnost) te se u kombinaciji sa italijanskim dizajnom ove kacige proizvode već 35 godina.

KOLEKCIJA
U kolekciji SMK kaciga svako može pronaći nešto za sebe i ukombinovati to sa svojim ličnim stilom. Kolekcija se sastoji iz 5 modela koji pokrivaju rastuću potražnju za kacigama ove vrste - udobne, sigurne i modern izrađene u različitim bojama.

Kacige pod nazivom HYBRID su san svakog motocikliste. Prekrivaju cijelo lice i izrazito su otporne, a zahvaljujući donjem dijelu kod brade koji se može ukloniti, ovo je kaciga za sve sezone. Kacige koje prekrivaju cijelo lice predstavljene su u različitim modelima od TWISTER modela koji je za putničke motocikle, FORCE and FORCE čeličnog modela za one koji žele putničku kacigu koja ima duh trkače, do STELLAR kacige sa dizajnerskom, agresivnom linijom, te ELDORADO kacige klasičnog izgleda.


SIGURNOST
SMK kacige su prije svega izrađene radi sigurnosti vozača, te je to osnovna karakteristika koja se stavlja prije svake druge bio to dizajn, estetika, tehnika ili ekonomičnost. Interne laboratorije fabrike vode računa da kaciga zadovoljava sve standarde prije nego se pošalje na testiranje u drugim, neovisnim laboratorijama za dalje odobrenje. Tek nakon što prođe obje kontrole, proizvodnja modela može započeti. Dodatno, interna laboratorija akreditovana od strane VCA Engleska, nadgleda i garantuje za sav materijal, proizvode i procese proizvodnje, uz pomoć intenzivnih destruktivnih testiranja kojima se osigurava konstantan kvalitet.UPOZNAJTE SVOJU KACIGU
Sve SMK kacige su namijenjene zaštiti glave vozača tako što absorbiraju mehaničku energiju i štite od prodiranja. Njihova struktura i stepen zaštite se ispituje izuzetno jakim udarnim testovima. Pored ovih osobina, značajna pažnja se posvećuje volumenu i težini kacige jer oni povećavaju rizik povrede glave i vrata vozača.


PRELISTAJTE SMK KATALOG KACIGA