Datum objave: 2020-10-21

Total Lubrifiants i Inter Cars Capital Group proširuju svoje strateško partnerstvo

Total Lubrifiants, globalni lider na tržištu maziva i Inter Cars Group, najveći uvoznik i distributer rezervnih dijelova za putnička i komercijalna vozila u srednjoj i istočnoj Evropi, potpisali su produženje ugovora o svom strateškom partnerstvu u Evropi započetom 2018. godine.

e80532e5c14ed8e975dc07d4dccc3dfd.jpg
image_processing20201014-30757-5790q3.jpg
inter cars total.jpg

Istorijski gledano, partnerstvo obje kompanije pokrivalo je domaće tržište u Poljskoj. Potom je prošireno i na druge zemlje srednje i istočne Evrope. Prema sporazumu, Total Lubrifiants je mogao promovirati i prodavati sva svoja maziva za automobile u cijeloj mreži Inter Cars koja pokriva 500 podružnica u 17 zemalja. Sa druge strane, sporazum je pružio Inter Cars-u priliku da ponudi visokokvalitetne proizvode na svakom tržištu pojedinačno i da garantuje efikasnu isporuku istih.

“Produženje ugovora učvršćuje naš odnos sa Total Lubrifiants u srednjoj i istočnoj Europi. Dosadašnje aktivnosti sa brendom TOTAL pokazale su da formula ove suradnje dobro funkcionira, a naši kupci cijene široku dostupnost proizvoda najvišeg kvaliteta. Inter Cars uvijek stavlja najveći naglasak na dostupnost proizvoda i kvalitetu usluge, a naša dugoročna saradnja sa Total Lubrifiants daje nam ove garancije.” – navodi Maciej Oleksowicz, CEO Inter Cars SA.

Distributivna mreža Inter Cars će među ostalim vodećim Totalovim mazivima ponuditi TOTAL QUARTZ koji je dizajniran za sve vrste vozila i koji štiti motore vozila od mehaničkog habanja, čak i pod najekstremnijim uslovima.

“Drago nam je što smo potpisali ovo produženje ugovora, čime se postavlja okvir za naše opsežno partnerstvo sa Inter Carsom u narednim godinama. Naše kompanije dijele zajednički cilj, a to je da smo bliski sa našim kupcima i pružamo im najbolje moguće usluge. To je osnova našeg uspjeha, prvo u Poljskoj, a zatim u drugim zemljama srednje i istočne Evrope. Vjerujemo da će ovo evropsko partnerstvo biti od velike vrijednosti za cijelu automobilsku industriju.” - rekao je Nicolas Leblond, generalni direktor Total Poljska.