Datum objave: 2021-04-07

ZF Aftermarket predstavlja novi katalog za radionice

Nove funkcije i informacije za sve korisnike

2021-02-23_zf_presse_mounting_inst_laptop_en_3_2_748px.jpg

ZF grupacija je u potpunosti izmijenila svoj Aftermarket portal i dodala veliki broj novih funkcija. Internet stranica aftermarket.zf je napravljena da bi se ostvario kontakt sa svim učesnicima tržišta automobilske industrije, radionica, veleprodajnih firmi i mreže ZF servisnih partnera. Koristeći svoj profil, korisnici mogu pristupiti različitim tehničkim informacijama i drugim relevantnim uslugama.

Svi učesnici na automobilskom tržištu zavise od redovnih tehničkih informacija. Oni koji koriste printane kataloge i slično ne samo da gube svoje vrijeme već i koriste zastarjele informacije ili naručuju pogrešne dijelove. ZF grupacija zainteresovanim subjektima pruža sve potrebne informacije na internetu kako bi isti obavljali svakodnevne obaveze.

Kompanija ZF je nedavno otpimizirala vlastiti portal i dodala nove funckije. Inače, brojne od ovih funkcija su dostupne svakoj osobi koja posjeti ovu stranicu. Oni koji se registruju, dobijaju još više informacija. Također, prilikom registracije na Aftermarket portal dobijate partnera kroz integracijski vid komunikacije koji vam pomaže u pronalasku potrebnih inforamcija na stranici i ostalih stvari.

Pod rubrikom „Tehničke informacije“ korisnik može pronaći video instrukcije za montažu, interesantne činjenice o materijalu ili promjenama u dizajnu kao i tehničkoj podršci za instalaciju i uklanjanje rezervnih dijelova (dijagnostika vozila, podaci o zaštiti na radu, liste maziva, savjeti za izjegavanje oštećenja proizvoda...). Ovim informacijama možete pristupiti nakon besplatne registracije.

ZF Aftermarket postaje kompletirana baza za sve aspekte radionica zahvaljujući funkcijama koje dopunjuju tehnološko područje. Oni uključuju:

  • Pretraga dobavljača rezervnih dijelova i servisnih partnera u regiji
  • Newsletter
  • Ostale informacije


Novi katalog sa proširenim funkcijama pretraživanja

Novi online katalog je dostupan svim korisnicima. Omogućava vam da pretražujete dijelove prema broju dijela illi prema broju šasije. Na online katalogu korisnici ne samo da pronaze dijelove koji im trebaju, već i EAN broj, OE dio i ostale slične brojeve. Također, mogu se vidjeti i fotografije dijelova kao i saznati u koja ostala vozila rezervni dio može biti instalisan. Katalog također pruža informacije o posebnim alatima potrebnim za instalaciju. Upute za instalaciju mogu se skinuti za sve ZF (Lemforder, Sachs i TRW) rezervne dijelove.

Sa svojim optimizarinim Aftermarket portalom, ZF je kreirao digitalnu informacijsku platformu za svakodnevnu upotrebu koju će najviše koristiti biznisi vezani za automobilsku industriju te će platforma postati neophodan radni alat za sve.