Datum objave: 2021-06-15

febi BILSTEIN

Ferdinand Bilstein je jedan od vodećih svjetskih dobavljača i proizvođača dijelova za popravak komercijalnih vozila i putničkih automobila. Firma proizvodi zamjenske dijelove za komercijalna vozila, poluprikolice i autobuse od 1951. godine. Zahvaljujući širokom portfoliju proizvoda, Ferdinand Bilstein-ova divizija za komercijalna vozila može ponuditi rješenja po mjeri za svakog kupca. 

febi logo-on white.png
Robna marka febi čvrsto je utemeljena u nezavisnoj automobilskoj opremi i predstavlja vodeću tržišnu poziciju u sektoru komercijalnih vozila u osnovnim kompetencijama upravljanja i ovjesa, dijelova od gume do metala i upravljanja motorom. Uz izbor od više od 11.000 rezervnih dijelova i 21.500 primjena u OE kvaliteti, febi Truck osigurava optimalnu dostupnost zamjenskih dijelova za komercijalna vozila i za sve europske marke komercijalnih vozila.


CENTAR ZA RAZVOJ KVAČILA

U 2017. godini bilstein grupa uvela je novi CENTAR ZA RAZVOJ KVAČILA u Durmersheimu (Njemačka). U ovom zaposlenici kompanije nastoje optimizirati procese i proširiti asortiman. Kao rezultat opsežnih ispitivanja, osiguravaju da su u program uključeni samo visokokvalitetni dijelovi kvačila. U Kompetencijskom centru sve komponente kvačila prolaze stroge testove kvalitete. Pomoću automatiziranih mjernih alata provjeravaju se sve dimenzije proizvoda kako bi bile tačne u najmanjim mogućim mjerama i kako bi se zajamčilo savršeno prianjanje. Također koristimo posebna pokusna testiranja za postizanje ispravne trajnosti, funkcionalnosti i udobnosti vožnje. Saznajte više o cjelokupnim proizvodima ponuda komponenti kvačila u našem online katalogu: partsfinder.bilsteingroup.com

OBEĆANJE KVALITETA -CENTAR ZA RAZVOJ KVAČILA

Vlastiti ispitni laboratorij
  • Ispitivanja na izdržljivost, kvalitetu
  • Svi su artikli po specifikacijama originala
Ekvivalent komponenti i dijelova
  • Samo novi dijelovi (nema obnovljenih komponenti)
  • Besprijekorna dokumentacija prema normi ISO 9001: 2015
  • Potvrđeno prema ISO 50001: 2 011

KVAČILA ZA KAMIONE - BROJ PROIZVODA KONTINUIRANO RASTE

Svaka minuta koju komercijalno vozilo provodi u garaži, a ne na cesti, košta novac. Zbog toga je važno imati veliki izbor dijelova koji su pouzdani I dostupni u najboljoj kvaliteti. Upravo febi bilstein konstantno uključuje nove komponente u već široki asortiman dijelova koje nude.U asortiman je dodana 20 grupa proizvoda, a febi sada nudi i kvačila za komercijalna vozila u uvjerljivoj kvaliteti i usklađenosti sa originalima . Bilo da se radi o spojkama kvačila, pritisnim pločama, diskovima kvačila ili potisnim ležajevima: sve važne komponente dobivate iz jednog izvora. febi Truck je vasa marka za kvačila na neovisnom tržištu dijelova.

RJEŠENJA ZA POPRAVAK, RAĐENI PO MJERI - ŠIROK PROGRAM, DOSTUPAN U SVIJETU

Sa posebnim rješenjima za „Big 7“ europskih proizvođača komercijalnih vozila, febi Truck zadovoljava visoke zahtjeve kvalitetom na kvačilima. Febi bilstein ima više od 400 različitih dijelova kvačila koji pokrivaju više od 80% svih kamiona na europskim cestama. U njih su uključena i kvalitetna rješenja za popravak dvostrukog diska na Actrosu. Kao dio međunarodno aktivne bilstein grupe, dijelovi su dostupni širom svijeta. febi je također zastupljen u više od 70 zemalja sa vlastitim podružnicama ili putem odabranih partnera. To znači da dijelove kvačila možete nabaviti u bilo koje vrijeme, na bilo kojem mjestu.

KVALITETA NA SVAKOM NIVOU -OD DOBAVLJAČA DO PAKOVANJA

Za febi bilstein, kvalitet ne započinje gotovim proizvodom: febi Truck postavlja mjerila kvalitete tokom razvoja kvačila. Tokom proizvodnje koriste se samo najkvalitetniji materijali i komponente vodećih proizvođača. Odabir dobavljača podliježe najstrožim kriterijima. Prije dodavanja novog rezervnog dijela u asortiman, provodi se detaljan test prvog uzorka. Kvaliteta je sveobuhvatan proces: febi Truck kvačila isporučuju u posebno dizajniranoj i čvrstoj kutiji. Osim masti visokih performansi za podmazivanje spoja glavčine i zupčanika, kutije sadrže i tehničke upute za ilustraciju složenih koraka popravke na ACTROS DUPLOM KVAČILU. 

ZA NAJZAHTJEVNIJE

febi Truck nudi komponente kvačila u širokom rasponu zahtjeva -kada je cesta zahtjevna i kvačilo mora biti pouzdano. Za tako visoke zahtjeve, febi ima dvostruki disk Actros 105141 u svom asortimanu. Kvačilo je razvijeno kako bi se osigurao pouzdan prijenos snage čak i pod posebno teškim opterećenjima.

Febi kvačila za komercijalna vozila uz 3 godine garancije možete nabaviti u svim Inter Cars poslovnicama, a više o febi proizvodima provjerite na njihovoj WEB STRANICIili Facebook profilu