Datum objave: 2014-09-02

TRW AUTOMOTIVE

TRW Automotive oprema je vodeći dobavljač originalne opreme te zamjenskih autodijelova.

TRW pruža uslužnu, tehničku i dijagnostičku podršku mnogim svjetskim proizvođačima motora i ostale opreme širom svijeta. Partneri su distributerima i veletrgovcima za opskrbu opreme visoke kvalitete za sva putnička i komercijalna vozila. Također, podrška su i mehaničarima s detaljnim tehničkim informacijama proizvoda. Danas, nakon nekoliko decenija poslovanja TRW je globalni lider u opskrbi automobilskih sigurnosnih sistema.

TRW je globalni lider u automobilskoj sigurnosti. Kompanija ima oko 65,000 zaposlenih na 185 lokacija šiorom svijeta. Proizvode pojaseve za vezanje, zračne jastuke, volane, kočione sisteme te svojim proizvodima opskrbljuju oko četrdeset vodečih svjetskih proizvođača automobila i automobilske opreme. Ova američka tvrtka je započela s radom davne 1904. godine što znači da danas ima tradiciju dugu više od stotinu godina.

Primjerice, proizvodila je klipove za Winton Motors Company, drvene kotače za Ford, potom kočnice za Ford i tako redom. Dio po dio, TRW je izrasla u snažnu kompaniju koja s ponosom ističe da je vodeća u sistemima za sigurnost na vozilima. Glavni im je cilj stalni rast te ulaganje u nove tehnologije kako bi se dobili kvalitetni proizvodi po najnižim cijenama. Također, posljednjih nekoliko godina u kompaniji shvaćaju da samo najveći brinu o okolišu pa su velike napore uložili te još uvijek ulažu u očuvanje okoliša, odnosno smanjenje zagađenja u procesu proizvodnje. TRW također pokušava stvoriti bolje radne uslove pa je sponzor za kampanju 'Manage Stress' kojom se pokušava smanjiti razina stresa u radnom okruženju.

TRW između ostalog, proizvodi kočione sisteme, sisteme ovjesa i upravljanja, dijelove za komercijalna vozila, servisne alate, sofisticirane sisteme sigurnosti putnika, zračne jastuke… Korporacija razvija, proizvodi i distribuira skoro sve što doprinosi sigurnosti putnika u vozilima širom cijelog svijeta.

WEB STRANICA